Evenimente in Bucuresti

Bucurestiul este un oras vibrant, care nu doarme niciodata. Nu conteaza ca e o zi oarecare in timpul saptamanii sau ca vorbim despre weekend. Aici, in orice zi e sarbatoare si aduce in atentia publicului diverse evenimente, pentru toate categoriile de varsta. 
In perioada urmatoare, capitala Romaniei va fi gazda urmatoarelor evenimente destinate atat bucurestenilor, cat si celor care au ales Bucuresti ca destinatia lor de vacanta.

 

Atelier de front. Artiști români în Marele Război

Expoziția „Atelier de front. Artiști români în Marele Război”, este deschisă publicului până în 30 aprilie 2018! 

Expoziția aduce în prim plan capitole emoționante din Primul Război Mondial, unul dintre cele mai sângeroase conflicte armate din istoria omenirii. Printre artiștii combatanți sau mobilizați special de Marele Cartier General retras la Iași se numără pictorii Nicolae Tonitza, Ion Theodorescu-Sion, Camil Ressu, Ștefan Dimitrescu, și sculptorii Oscar Han, Dimitrie Paciurea, Ion Jalea, Cornel Medrea. Lucrările acestora redau dramele oamenilor mărunți, ale celor care luptă uneori fără arme, uniforme sau pregătire militară, din perspectiva apropiată a celor care au trăit experiențe similare.

O scenografie sugestivă, inspirată de hărțile tranșeelor de război, recreează atmosfera traumatizantă a războiului și accentuează emoțional mesajul celor peste 120 de lucrări expuse. O selecție a lucrărilor din expoziție a fost itinerată la Roma în parteneriat cu Institutul Cultural Român și Museo del Risorgimento (Complesso Vittoriano), gazdă a evenimentului, unde a înregistrat peste 18 000 de vizitatori.
Curator: Alina Petrescu

Muzeul Național de Artă al României, Calea Victoriei 49-53, Galeria Națională (parter) | Perioada: 24 august 2017 – 30 aprilie 2018 | Program de vizitare: miercuri - duminică, 10.00 - 18.00

Bilet de intrare: 10 lei | Gratuit: prima miercuri din fiecare lună

 

Comorile Egiptului Antic la Biblioteca Naţională a României

Expoziţia „Comorile Egiptului Antic” este un eveniment de popularizare a științei, care a ajuns în premieră la București, după un turneu internațional de succes prin diferite ţări ale lumii, unde a strâns peste un milion de vizitatori.
Începând cu data de 21 martie și până în data de 21 iunie 2018, expoziția va fi deschisă în incinta Bibliotecii Naţionale a României (bulevardul Unirii nr. 22). Peste 300 de exponate, conținând artefacte originale și replici, vă vor ajuta să înțelegeți etapele de dezvoltare ale civilizaţiei Egiptului Antic.

Program de vizitare:
Luni, Miercuri 9:00 – 18:00
Marți, Joi 9:00 – 20:00
Vineri 9:00 – 19:00
Sâmbată, Duminică 10:00 – 19:00
20 RON - 45 RON (in functie de categoria de varsta), copiii < 6 ani beneficiaza de INTRARE GRATUITA.

 

BIEFF 2018

Ajuns la cea de-a opta ediție, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF revine anul acesta, între 26 martie și 1 aprilie, la Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Elvire Popesco, prezentând în premieră românească cele mai inovatoare experimente cinematografice ale ultimului an, cu un focus special asupra lucrărilor semnate de artiști vizuali proeminenți, ce expun de obicei în muzee și galerii de artă și doar rareori în săli de cinema.

Veti avea oportunitatea sa vedeti cele mai noi lucrări semnate de cineaști recunoscuți, cu universuri cinematografice aparte, ca João Pedro RodriguesYann Gonzalez sau Yorgos Zois, și de câteva dintre cele mai puternice și actuale voci creative din lumea artelor vizuale, ca Lawrence Abu Hamdan, Ali Cherri, Laure Prouvost, Roee Rosen sau duo-ul Metahaven.

Programul complet este disponibil pe website-ul festivalului, www.bieff.ro.

INSTITUTUL FRANCEZ

 

SÂMBĂTĂ - 31.03:16:30

CINEMA ELVIRE POPESCO

 

ASTĂZI - 30.03:18:00, 21:00

SÂMBĂTĂ - 31.03:16:00, 18:30, 21:00

DUMINICĂ - 01.04:15:30, 18:00, 21:00

CINEMA MUZEUL ȚĂRANULUI - STUDIOUL HORIA BERNEA

 

ASTĂZI - 30.03:18:30, 21:00

SÂMBĂTĂ - 31.03:16:30

DUMINICĂ - 01.04:16:00, 18:30

 

Târgul de Florii

Duminica cea de pe urmă din Păresimi sau din Postul mare este cunoscută sub numele de FloriiDuminica Floriilor sau Duminica Vlăstarelor.

De peste 20 de ani, Muzeul Național al Țăranului Român ține această sărbătoare și își așteaptă vizitatorii, timp de trei zile, să vină la primul târg de meșteri de peste an.

De vineri, 30 martie, până duminică, 1 aprilie 2018, de la orele 10 dimineața până la 6 seara, veți avea prilejul să-i întâlniți și să târguiți o mulțime de lucruri frumoase, meșteșugite cu sârg și încărcate cu semne și înțelesuri.

Ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, țesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat și multe altele vor putea fi tocmite și cumpărate la Târgul de Florii de la Muzeul de la Șosea.

De-ale gurii găsiți: cozonaci și plăcinte, fel și fel de dulciuri din Teleorman, turtă dulce de Harghita, miere de albine, polen și propolis, ierburi de leac, pălincă și dulceață.

Preț bilet: 4 lei, 2 lei (elevi, studenți, pensionari).

MUZEUL ȚĂRANULUI ROMÂN

SÂMBĂTĂ - 31.03:10:00

DUMINICĂ - 01.04:10:00

 

Târg de Paște - Tradiții și Flori de Sărbători

Primăria Capitalei, prin creart, organizează „Tradiții și Flori de Sărbători”, cel mai mare eveniment dedicat Sărbătorilor Pascale din București, în perioada 30 martie – 9 aprilie 2018, în Parcul Regele Mihai I (Parcul Herăstrău).

Ajuns la cea de-a IX-a ediție, „Tradiții și Flori de Sărbători” își propune să valorifice arta tradițională și să readucă în atenția publicului valorile autentice românești.

Târg de produse tradiționale
Spectacole și concerte
Activități și ateliere de creație pentru copii
Expoziție de iepuri și miei

Intrare liberă!

PARCUL HERĂSTRĂU

 

SÂMBĂTĂ - 31.03:10:00

DUMINICĂ - 01.04:10:00

LUNI - 02.04:10:00

MARȚI - 03.04:10:00

MIERCURI - 04.04:10:00

JOI - 05.04:10:00

VINERI - 06.04:10:00

SÂMBĂTĂ - 07.04:10:00

DUMINICĂ - 08.04:10:00

LUNI - 09.04:10:00

 

Copacul cu haine 10 - ediția de primăvară

Copacul cu haine, transformat ușor, ușor în Copacul Cu Fapte Bune, a ajuns în București la ediția cu nr 10.

Pe 31 martie, într-o zi de sâmbătă & primăvară, donăm și aniversăm. Strângem haine (de primăvară-vară) pentru copii de toate vârstele și adulți, alimente - conserve, făină, ulei, zahăr, dulciuri (cumpărate din magazine), jucării, rechizite pentru copiii nevoiași. Nu primim haine rupte și murdare, jucării rupte și murdare, rechizite care nu pot fi folosite ori alimente expirate.

Nu ambalați hainele/produsele în sacoșe sau cutii care se rup.

De asemenea, orice alta donatie este binevenita.

PARCUL CIȘMIGIU

 

SÂMBĂTĂ - 31.03:12:00

 

Lara Fabian – Camouflage

Lara Fabian, mult îndrăgita artistă, revine pe scena din București pe 31 martie, pentru a-și delecta fanii cu melodii de pe noul său album – Camouflage, cât și hit-urile ei celebre, precum Je T’aime și Je suis Malade. 

În plus, toți fanii Larei Fabian care achiziționează bilet la concertul artistei, voi primi gratuit noul album al acesteia – Camouflage. 

SALA PALATULUI

SÂMBĂTĂ - 31.03:20:00

 

Toc Toc

de Laurent Baffie / Regie: Ricard Reguant / Distribuție: Mihai Gruia Sandu, Silviu Biris, Anca Turcasiu / Andreea Mateiu, Monica Ciuta, Victor Bucur, Doina Antohi, Daniel Burcea / Produs de: Teatrul Avangardia

O comedie irezistibilă a secolului XXI transformată într-un clasic contemporan în care poantele se succed crescendo şi în care se râde în hohote de la început şi până la sfârşit!

Şase personaje cu tulburări obsesiv-compulsive (TOC) se întâlnesc în sala de aşteptare a unui psihiatru renumit pentru a-şi soluţiona problemele. Psihiatrul însă întârzie şi ... se pare că nu va reuşi să ajungă la cabinet. Totuşi, şedinţa are loc şi pacienţii încearcă să îşi rezolve problemele între ei. Din interacţiunea dintre cele 6 personaje se declanşează o adevărată cascadă de situaţii comice care antrenează sala în explozii de hohote de râs.

*TOC = Tulburare Obsesiv Compulsiva

CINEMA PRO

SÂMBĂTĂ - 31.03:20:00

 

Vin Floriile cu soare și soarele cu Florii

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” aduce soarele weekendul acesta prin târgul tradițional de Florii, pe 31 martie- 1 aprilie, între orele 09:00-17:00.

Târgul se va desfășura sâmbătă și duminică, pe 31 martie și 1 aprilie, în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” și va include momente de cântec, dans și ateliere de creație. Atmosfera va fi animată de actorul Nae Alexandru. Program complet al avenimentelor: AICI.

MUZEUL NAŢIONAL AL SATULUI "DIMITRIE GUSTI"

 

SÂMBĂTĂ - 31.03:09:00

DUMINICĂ - 01.04:09:00

 

Alexandra Ușurelu

Joi, 12 aprilie 2018, de la ora 21:30, BestMusic Live Concerts te invită la un concert special ALEXANDRA UȘURELU. 

Artista revine pe scena Hard Rock Cafe cu band-ul său complet. Triplu nominalizat la Premiile Muzicale Radio România, albumul de debut al Alexandrei Ușurelu, ”La capătul lumii”, a dat în 2014 startul unei povești muzicale de succes. S-a făcut remarcată în peste 400 de concerte drept o artistă care a readus bunul simț pe scenele de concert din România, vocea și personalitatea sa trasând pentru cunoscătorii muzicii de calitate conturul unui artist singular în muzică romanească. 

Biletele au următoarele prețuri: 
-VIP: 70 de lei, cu loc la masă în fața scenei (doar 80 de locuri) 
-Acces General: 49 de lei, cu loc la masă în sală 
-Fără loc: 49 de lei

HARD ROCK CAFE

JOI - 12.04:21:30

 

Edvin Marton - Stradivarius Concert Show

Renumitul violonist și compozitor EDVIN MARTON, apreciat pentru stilul său unic de a fuziona muzica clasică cu pop-rock-ul zilelor noastre, va concerta la Sala Palatului din București, pe 20 aprilie, începând cu ora 20:00.

Alături de Edvin Marton, pe scena Sălii Palatului va urca Orchestra Metropolitană București, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga. Deschiderea acestuia față de proiecte muzicale inedite i-a adus pe parcursul carierei colaborări de succes cu artiși români de renume precum, Angela Gheorghiu, Gheorghe Zamfir, Valentina Nafornita, Felicia Filip, PHOENIX, IRIS, Smiley, Marius Moga, Vlad Miriță și mulți alții.

SALA PALATULUI

VINERI - 20.04:20:00

 

Concert Avishai Cohen

Jazz Syndicate Live Sessions prezintă cu mândrie în România un nou concert al trompetistului Avishai Cohen ce va avea loc pe data de 8 mai 2018, ora 20:00, la Sala “Cinema Pro” din București.

La un an după impresionantul și aclamatul album de debut ECM “Into the Silence”, Avishai Cohen și-a lansat în anul 2017 noul material discografic “Cross My Palm With Silver”, prezentând publicului o nouă colecție de piese care pune în evidentă  excepțional său quartet. 

Bilete: 100 / 145 / 185 lei

CINEMA PRO

MARȚI - 08.05:20:00

 

Gustavo "Gus" Fring din "Breaking Bad" și "Better Call Saul" vine la East European Comic Con

Giancarlo Esposito, cunoscut pentru rolul său negativ din “Breaking Bad” sau “Better Call Saul”, vine la East European Comic Con, cel mai mare eveniment dedicat pasionaților de filme, seriale, gaming, benzi desenate din estul Europei, ce va avea loc în perioada 18-20 mai la Romexpo.

Ca în fiecare an, se preconizează o ediție East European Comic Con plină de noi surprize în materie de actori, expozanți, activităti, jocuri video și nu numai, menținându-și statutul de cel mai important eveniment dedicat pasionaților de filme, seriale, jocuri, benzi desenate din estul Europei.

Abonamentele valabile toate cele 3 zile se pot achiziționa online pe site-ul www.comic-con.ro/tickets, iar biletele în format fizic pot fi găsite în magazinele din rețeaua Eventim. La acest link se pot găsi cele mai apropiate puncte de vânzare de voi - http://www.eventim.ro/ro/outlete/

 

Concert Bobby McFerrin

Concert extraordinar BOBBY MCFERRIN pe 19 mai, ora 19.30, la Sala Palatului - Turneul internațional CIRCLESONGS.

Câștigător a 10 premii Grammy, artistul este unul dintre cei mai cunoscuți improvizatori și inovatori soliști din lume, un renumit dirijor de muzică clasică, creatorul celebrei melodii pe care toată lumea a fredonat-o măcar o dată în viață, “Don’t Worry Be Happy”, dar și un pasionat al educației muzicale. Albumele sale s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare în toată lumea, iar colaborarile sale cu artiști precum Yo-Yo Mă, Chick Corea, Filarmonica din Viena și Herbie Hancock i-au adus pe bună dreptate titlul de ambasador universal al muzicii clasice și al jazz-ului. 

Pe 19 mai 2018, la Sala Palatului din București, Bobby Mc Ferrin își așteaptă publicul român să ia parte la o aventură muzicală unică.

Bilete: 150 / 200 / 250 lei

 

Concert Massive Attack

Concert Massive Attack la Arenele Romane pe 21 iunie 2018Opening act: Young Fathers.

Prinde repede pachetul special early bird disponibil într-un număr limitat, care îți aduce mai multe avantaje – “Voodoo Ticket”.

ARENELE ROMANE

JOI - 21.06:18:30

 

Concert Dead Kennedys în premieră în România!

Legendara trupa americana de hardcore/punk, Dead Kennedys, canta in premiera la Bucuresti pe 3 iulie in Club Fabrica! Primele 50 de bilete costa doar 75 de lei si se gasesc pe www.iabilet.ro, in magazinele Fanco si in reteaua www.iabilet.ro/retea 

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.
 
Aceastea costa dupa cum urmeaza
- primele 50 de bilete - 75 lei
- presale - 85 lei
- la intrarea - 100 lei 
 
Se pun in vanzare doar 350 de bilete asa ca grabiti-va ca numarul lor este foarte limitat!
Accesul este permis persoanelor sub 14 ani doar insotite de un adult.
 
Un eveniment METALHEAD powered by ROCK FM.

 

The Color Run – Editia de zi (by Day)

21 Aprilie

Bulevardul Unirii

 

Informatii si bilete aici: https://www.thecolorrun.ro/evenimente/bucuresti/

 

 

 

Wine and Street Food Festival

20 – 22 Aprilie

Palatul Parlamentului

O premiera in Romania: Wine and Streetfood Festival are loc la Palatul Parlamentului in perioada 20-22 aprilie.
Pentru prima oara Palatul Parlamentului este gazda unui eveniment dedicat vinului, in interior, si unui eveniment dedicat streetfood, pe esplanada Palatului Parlamentului.
Timp de 3 zile, veniti, gustati si degustati aproape 500 de sortimente de vin si nenumarate feluri de mancare.

 

Program de vizitare: 
Vineri: 12:00- 22:00 ultima ora de intrare 21:00
Sambata: 12:00- 22:00 ultima ora de intrare 21:00
Duminica: 12:00- 22:00 ultima ora de intrare 21:00

 

Site oficial: http://www.wsff.ro/

 

 

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania

19 – 20 Mai

Fratelli, Str. Glodeni, nr. 1-3.

© Copyright Phoenicia hotels 2016

Proudly developed by  Proudly developed by Shortcut Media Services